Heleen Timmerman

Heleen Timmerman Mindfulness (bedrijfsnaam)
Mindfulnesstrainer
Cornelis Springerstraat 22 4
1073LJ AMSTERDAM

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
individuele trainingen
overige werkvelden
Contact
0643599597
E-mail
Website

Heleen Timmerman kwam in 2015 in aanraking met mindfulness, toen ze herstel zocht van een burn-out. Mindfulness gaf haar levensveranderende tools en inzichten; in haarzelf en de wereld om haar heen. Dat wekte haar interesse: wat is mindfulness precies, hoe werkt het, waarom werkt het? Door een persoonlijke praktijk van meditatie, retraites en een opleiding in 2018 heeft ze zich hierin geschoold tot trainer.

"Jarenlang werkte ik met het idee dat ik over een half jaar goed genoeg zou zijn. Ná dit project, mét die ervaring op zak... enzovoorts. Dit moment was nooit goed genoeg. Ik gebruikte mijn leven vooral om ergens anders te komen dan ik nu was. Mindfulness leerde me stil te staan. Dit moment in al zijn volledigheid te ervaren. Alle moeilijke dingen, en alle mooie dingen. Ik leerde mijn gedachten en gevoelens te observeren, en me er niet door te laten meeslepen. Of als ik me wel liet meeslepen, vriendelijk te zijn en weer opnieuw te beginnen. Open en nieuwsgierig naar wat het leven Nu te bieden heeft."

Heleen studeerde geschiedenis en bedrijfseconomie. Tien jaar werkte ze in het bedrijfsleven, van administrateur tot controller in kleine en grote organisaties. Het is de combinatie van de persoonlijke beleving van dit moment, en verhalen die wij elkaar vertellen over onze samenleving, die haar interesseren: het individu in een continue relatie tot de wereld om haar heen.  

"In een maatschappij waarin iedereen om onze aandacht vraag is het jouw verantwoordelijkheid hier zorgvuldig mee om te gaan. Want als aandacht voor dit moment het leven zo kan verzachten en verrijken - dan wil je daar toch méér van. Wil je het gericht gebruiken. Mindfulness en meditatie is een levenslange beoefening van bewust leven."

 www.heleentimmerman.nl/blog

 

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Holland.