Henrice Vonck

MNDFLNSS
mindfulnesstrainer; Bemer therapie; coördinator Artistic Research, Codarts Rotterdam
Oost Indiëstraat 51
2013RM HAARLEM

Lidmaatschap categorie: 1
Contact
0652347843
E-mail
Website
Werkveld(en)
overige werkvelden, individuele trainingen, onderwijs, groepen met open inschrijving

MNFLNSS.nl Voor een andere manier van leven en presteren

Ik heb mij gespecialiseerd in mindfulness op maat voor expert performers, podiumartiesten (studenten en professionals) en anderen die een toppresentatie moeten leveren. Met collega’s verzorg ik ook workshops en retraites die mindfulness combineren met meditatieve zang of moderne dans, op locaties in Nederland en op Bali, Indonesië, die de ervaring helpen verdiepen. Ook bied ik de mogelijkheid tot individuele, op mindfulness gebaseerde coaching, De Reis. Daarnaast verzorg ik maandelijkse mindfulnessavonden bij het Centrum voor Mindfulness, Amsterdam. 

Mindfulness is de richtingwijzer in mijn huidige leven. De combinatie van (zelf)bewustzijn, in het moment aanwezig kunnen zijn en gefocust blijven op de taak, allen bewezen uitkomsten van de mindfulness beoefening, helpt mij eindeloos ‘opnieuw te beginnen’ bij wat het leven ook aanbiedt.  

Als mindfulnesstrainer ben ik opgeleid aan het Centrum voor Mindfulness, Amsterdam. In mijn beoefening en ontwikkeling bewandel ik diverse paden. Ik neem regelmatig deel aan retraites (Frits Koster, Goenka) en volgde bij Nalandabodhi, Rotterdam, het tweejarige boeddhistische Pad van Studie. Ik heb mindfulness altijd gecombineerd met de fysieke beoefening van yoga en chi kung, en recent met BEMER fysische vasculaire therapie.

In mijn professionele leven ben ik werkzaam als coördinator artistiek onderzoek aan de Master of Music van Codarts Conservatorium, Rotterdam. Hier zie ik hoe lastig het is voor musici in opleiding om in balans te blijven. De competitieve leeromgeving  leidt tot onzekerheid en stress, wat hen belemmert om creatief te zijn en volledig op het podium aanwezig te kunnen zijn. Aan hen geef ik een training Mindfulness for Musicians, die een ‘peak performance’ kan helpen omvormen tot een dynamisch en creatief proces.

Na mijn opleiding als pianist aan het Amsterdams Conservatorium, heb ik mij gespecialiseerd in Balinese gamelanmuziek. Tijdens mijn promotieonderzoek naar Noord-Balinese gamelanmuziek heb ik langere tijd op Bali doorgebracht. Ik kom er nog elk jaar terug, als onderzoeker en organisator van conferenties en festivals. 

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Holland.