Ivan Nyklicek

Mindfulness Praktijk Dit Moment
mindfulness trainer MBSR en universitair hoofddocent psychologie
Poststraat 7a
5038 DG TILBURG

Lidmaatschap categorie: 1
Contact
06-20238908
E-mail
Website


Werkveld(en)
arbeid en gezondheid, bedrijfsleven, groepen met open inschrijving, AGZ, onderwijs, wetenschap, overheid, chronische klachten

Ivan Nyklicek is psycholoog en vanaf 1996 bezig met vormen van mindfulness training met name Zen en inzichtsmeditatie (vipassana). Voor het kunnen geven van de Mindfulness Based Stress-Reductie Training heeft hij in juni 2005 een intensieve Professional Training gevolgd in Rhinebeck, VS, bij dr. J. Kabat-Zinn, de bedenker van de methode. Van de bijscholingscursussen heeft hij onder andere in november 2008 Interpersonal Mindfulness Training gevolgd van Gregory Kramer (Metta Foundation) en Florence Meleo-Meyer (Center for Mindfulness) in Amherst, Massachusetts, VS en verschilende vervolgopleidingen bij Seetrue.

Al sinds september 2005 verzorgt hij de mindfulness training, als een van de eerste trainers in Tilburg. Jaarlijks begeleidde/begeleidt hij 4-7 groepen van 7-14 personen. Zijn aanpak kan gekenmerkt worden door een no-nonsense benadering: mindfulness leert je onbevangen met beide benen op de grond staan, er is niets zweverigs aan. Sterker nog: Ivan noemt het zelf een anti-zweef-methode: Je leert namelijk minder vaak te zweven tussen alle automatisch plaatsvindende gedachten, zoals normaal vaak wel gebeurt. Dat geeft echte vrijheid van geest.  

Naast de mindfulness training verzorgt Ivan ook workshops en lezingen over het onderwerp. 

Daarnaast is hij gedragswetenschapper en universitair hoofddocent Medische en Klinische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg (UvT). In samenwerking met collega′s en studenten van de UvT en andere universiteiten doet hij ook onderzoek naar deze training. Dit heeft uitgemond in verschillende wetenschappelijke publicaties over de effectiviteit en factoren die er een rol in spelen.

Agenda

 • Mindfulnesstraining MBSR

  TILBURG
  Start op: 08-05-2024

  Training incl gratis maandelijkse opfrisbijeenkomsten

  Door zeer ervaren trainer (sinds 2005)

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Mindfulnesstraining MBSR

  TILBURG
  Start op: 18-09-2024

  Training incl gratis maandelijkse opfrisbijeenkomsten

  Door zeer ervaren trainer (sinds 2005)

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Brabant.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Brabant.