Jacquelien Henock

Aandacht-voor
Mindfulness trainer, meditatie en coach met Zijnsgeorienteerde achtergrond
Nieuwlandsedreef 199
3824 WZ Amersfoort

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
individuele trainingen
arbeid en gezondheid
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
Contact
0624696185
E-mail
Website

Mijn passie = Andere leren surfen op de golven.

Ik ben Jacquelien Henock, de persoon achter Aandacht-voor. 

Geboren in 1959 te Schiedam, met Indische en Nederlandse roots. Oosterse wijsheden in een rood, wit en blauw gekleurd jasje, veel levenservaring en een gezonde dosis humor. 

Al sinds mijn tienertijd is meditatie een behulpzaam middel om mindfulness, rust en ruimte in mijn hoofd en in mijn hart te ontwikkelen. Het leven hoe pijnlijk ook, te omarmen. 

Door de jaren heen volgde ik Mindfulness trainingen, retraites en meditatie.  Bij het Centrum Zijnsorientatie (te Zeist) heb ik de basis training en de coachopleiding gevolgd.  

Volgens mij ontstaat de grootste trigger voor een “overwerkt leven”, vanuit het niet (her)erkennen van je eigen kern.

De kunst is een stap terug te durven nemen, stil te gaan staan en kijken naar wie je bent. Zijn wie je bent en comfortabel zijn in het “hier en nu”.

De 7 houdingskwaliteiten van de Mindfulness en het integreren van mijn Zijns-kwaliteiten zijn voor mij het vertrekpunt van waaruit ik naar situaties, mijzelf en mijn omgeving leerde kijken en handelen.

Ik heb jarenlange ervaring als leidinggevende van diverse ondersteunende teams binnen de zorgverlening. Na een reorganisatie kwam ik ongewild tot stilstand. Achteraf is dit "the turningpoint" geweest en heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. Deze ervaring en kennis binnen diverse organisaties zijn waardevol gebleken in het begeleiden en trainen. 

Vanuit mijn ervaring en passie geef ik Mindfulness - meditatie en coaching om een bijdrage te leveren aan een aandachtvol leven. 

 

Agenda

 • Mindfulnesstraining MBSR

  Amersfoort
  Start op: 15-03-2021

  Maandagavond de MBSR training in Amersfoort. Nieuwsgierig geworden wat Mindfulness en aandacht-voor jou kan bieden?

  Tijdens deze 8 weken durende Mindfulness training is er aandacht-voor: Grenzen ver-en herkennen. Omgaan met stressfactoren. De automatische piloot ontdekken. Omgaan met obstakels. Uitdagingen bewust beantwoorden. Gedachten zijn geen feiten. Hoe kan je het beste voor jezelf zorgen?. Gebruiken wat je hebt geleerd​. Het blijkt dat 70-80% van de deelnemers na een Mindfulness­ training blijvende effecten ondervinden.

  Meer energie, concentratie, bewust zijn en creativiteit. Ontspanning en een rustiger, minder vol hoofd. Loslaten van niet behulpzame patronen en gedachten. Betere communicatie met en kunnen omgaan met conflicten. Deze training geeft je de handvatten die eenvoudig in het dagelijks leven zijn te integreren om een aandachtsvolle levenshouding te ontwikkelen, waarmee je jouw eigen leven kunt brengen naar meer balans.

  Midden in de onrust val ik terug op mijn eigen routine, meditatie.Jon Kabat-Zinn, oprichter van de mindfulnesstraining geeft aan wat behulpzaam is alswe midden in een storm belanden: Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Mindfulnesstraining MBSR

  Amersfoort
  Start op: 25-03-2021

  Donderdagavond de MBSR training in Amersfoort.

  Deze ruimte voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.

  Voor wie met minder stress wilt leven en werken. Meer genieten van het moment, in plaats van zorgen maken over de toekomst. Slaap je slecht door hoge werk- en prestatiedruk? Ben je op zoek naar een manier om het anders aan te gaan aanpakken? Zodat je (weer) gezonder omgaat met de hectiek van alledag. Ook als je op dit moment aan het re-integreren bent is deze training zeker geschikt. Meestal verdient het voorkeur om de 8-weekse training in een groep te volgen, omdat je veel kunt leren van elkaars ervaringen en inzichten en het je extra stimuleert bij het thuis oefenen.Toch kan een individuele training in bepaalde gevallen beter passen. Omdat je onregelmatige diensten hebt, indiviele begeleiding beter bij jou en je proces past. Deze training kan je ondersteuenen in het creeren van effectiviteit, vitaliteit en welbevinden. Nieuwsgierig geworden? Maak dan een vrijblijvende afspraak met mij.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Mindfulnesstraining MBSR

  Amersfoort
  Start op: 14-04-2021

  Woensdagochtend de MBSR training in Amersfoort. Van 9:00 - 11:30 uur.

  Maximaal 5 en minimaal 3 personen.

  Voor wie met minder stress wilt leven en werken. Meer wilt genieten van het moment, in plaats van zorgen te maken over de toekomst. Slaap je slecht door hoge werk- en prestatiedruk? Ben je op zoek naar een manier om het anders aan te gaan aanpakken? Zodat je (weer) gezonder omgaat met de hectiek van alledag. Ook als je op dit moment aan het re-integreren bent is deze training zeker geschikt. Meestal verdient het voorkeur om de 8-weekse training in een groep te volgen, omdat je veel kunt leren van elkaars ervaringen en inzichten en het deelnemen aan een groep jou extra stimuleert bij het thuis oefenen.Toch kan een individuele training in bepaalde gevallen beter passen. Omdat je onregelmatige diensten hebt, individuele begeleiding beter bij jou en je proces past. Deze training kan je ondersteunen in het creeren van effectiviteit, vitaliteit en welbevinden. Nieuwsgierig geworden? Maak dan een vrijblijvende afspraak met mij.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Utrecht.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Utrecht.