Jolien Posthumus

Jolien Posthumus
Programmamanager Mentale Gezondheid bij Museum van de Geest & Founder Mindfulness in het Museum
Schotersingel 2
2021 GE HAARLEM

Lidmaatschap categorie: 1
Contact
06-42157748
E-mail
Website


Werkveld(en)
individuele trainingen, chronische klachten, arbeid en gezondheid, groepen met open inschrijving, GGZ, overige werkvelden

Jolien Posthumus is  neuro sensitief mindfulnesstrainer, trauma sensitief trauma therapeut en pionier Mindfulness in het Museum ′De Kunst van Aandacht′.Tevens is zij de eerste Programma coördinator Mentale Gezondheid bij Museum van de Geest, tevens hèt eerste museum in Nederland die deze functie gecreëerd heeft.

Van jongs af aan stap ik met open en nieuwsgierige aandacht door het leven. Altijd was ik op ontdekkingsreis, en nog steeds. Ik kan goed alleen op onderzoek uit gaan, maar vind het een groot plezier als ik dit met anderen kan doen. Door het onderzoeken van de vraag ‘wie ben ik en wie ben jij?’ leren we samen over onze rijke binnenwereld en onze relatie tot de buitenwereld. Naast dat ik als geregistreerd trainer ben aangesloten bij de mindfulness beroepsvereniging VMBN, ben ik voorzitter van de VMBN Taskforce Diversiteit en Inclusie. 

Jolien: ′Laten we actief werken met stilte én het laten horen van onze stem. Zo leren we beter voor onszelf te zorgen en in contact te zijn met anderen′.

Mindfulness is een waardevolle welzijnsvaardigheid waarmee we ons gevoel van welbevinden vergoten en we ons leven lang plezier van hebben. Door het werken met buttom-up lichaamswerk en top-down inzichten wordt er ruimte gecreëerd voor een nieuwe visie en perspectief. Ik heb in de loop der jaren gezien hoe transformationeel en helend mindfulness kan zijn voor iemands geestelijke gezondheid.

Museum van de Geest is dé plek waar zorg en cultuur elkaar versterken. Met onze kunst- en cultuurprogramma’s, in het museum en op locatie, maken wij mentale gezondheid bespreekbaar en willen we met deze programma’s bijdragen aan de preventie van mentale problemen. Kunst ervaren en mindfulness beoefenen dragen bij aan lichamelijk en mentaal-emotioneel welzijn, zorgen dat bij jou dat ‘andere deurtje opent’. Waar afstand of zelfs angst voor het onbekende plaatsmaakt voor nieuwsgierigheid. Jolien: “Daarnaast kunnen onze kunst- en cultuurprogramma’s je beroeren tot nieuwe inzichten. Onze expertise ligt bij mentale gezondheid en neurodiversiteit. Daarbij wordt kunst als hét middel gezien om persoonlijke onderwerpen onder de loep te nemen”.

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Holland.