Lotte Bok

De Werksaamheid
mindfulnesstrainer - gespreksleider - beleidsontwerper
2241 JP Wassenaar

Lidmaatschap categorie: 1
Contact
E-mail
Website


Werkveld(en)
groepen met open inschrijving, bedrijfsleven, overheid, individuele trainingen

Mensen met een druk leven, of die vaak onder druk staan, kunnen goed wat mindfulness gebruiken. En tegelijkertijd is het juist onder die omstandigheden lastig om mindful te zijn. Ik weet er alles van. Jarenlang combineerde ik een uitdagende fulltimebaan bij een ministerie met een gezin met jonge kinderen. Veel tijd om stil te staan bij slaapgebrek, zorgen of rouw was er niet: er was immers altijd wel iets of iemand die mijn aandacht opeiste.  

Als we mediteren, doen we even helemaal niks: we zitten of liggen alleen maar, en ervaren ons lichaam, onze gedachten, onze emoties en de wereld om ons heen zoals die op dat moment zijn. Dat klinkt heel simpel. En aan de ene kant is dat het ook: iedereen kan mediteren, daar hoef je niks speciaals voor te kunnen, hebben of zijn. Maar tegelijkertijd voelt het vaak ook moeilijk. Want we zijn het niet gewend, om gewoon even stil te zitten of te liggen en de zaken te zien zoals ze zijn, zonder er meteen iets van te vinden of aan te willen veranderen. 

Ik begeleid met veel plezier mensen bij die eerste, soms best lastige, kennismaking met mindfulness. Ook help ik graag om de mindfulness weer op te frissen wanneer die is weggezakt. Ik geef groepstrainingen op open inschrijving in Wassenaar en omgeving, en individuele trainingen op verzoek. Daarnaast ben ik ook beschikbaar voor mindfulnesstraining op de werkvloer, vooral in de (semi-)publieke sector. 

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Zuid-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Zuid-Holland.