Martine Van Holderbeke

mindfulbox
mindfulness en compassie trainer, yoga docent
Johan de Wittstraat 160b
3311 KJ DORDRECHT

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
individuele trainingen
groepen met open inschrijving
Contact
0642719346
E-mail
Website

Hoe mindfulness in mijn leven kwam….

Door voortdurend over mijn grenzen heen te gaan bij het sporten, kwam ik met een blessure op de yogamat terecht. Yoga bracht me terug in mijn lichaam en het durven voelen.

Geraakt door dit proces, ging ik mediteren. Alleen, in groep, verschillende vormen verkennend. Dagelijks zittend op mijn kussen observeerde ik de rusteloosheid van mijn geest en zijn eindeloze gedachten… Meditatie leerde me dat ik niet mijn gedachten ben.

Nieuwsgierig geworden, ging ik een week op retraite, in stilte mediteren. Daar ontdekte ik de schoonheid van mindfulness. Mijn zintuigen gingen open en ik kon intens genieten van de kleine dingen… Mindfulness bracht me het geschenk van het NU.

Door meer aanwezig te zijn, zag ik duidelijker hoe streng en oordelend ik ben, en hoeveel lijden dat veroorzaakt. Ik voelde de nood aan vriendelijkheid en mildheid voor mezelf… Door compassie durf ik verbinding aangaan.

Agenda

  • Compassietraining

    DORDRECHT
    Start op: 31-10-2019

    “Alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.” uit De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry Het valt niet altijd mee mens te zijn. Lijden maakt deel uit van het leven. Gevoelens van schuld, schaamte, minderwaardigheid, eenzaamheid, wanhoop,…. Hoe ermee om te gaan? Sommigen denken hier helemaal alleen in te staan, anderen verdoven deze gevoelens met drukke bezigheden of een leven in het hoofd. Misschien bracht de mindfulness je veel inzichten, maar lukt het je niet ten volle om dit in je leven te integreren. Of heb je bij gesprekstherapie ervaren dat je iets wel snapt, maar dat het gevoel achterloopt. Of misschien ben je wel klaar voor een nieuwe en diepere laag in zelfonderzoek. De MBCL (mindfulness based compassionate living) training is een verdieping van de mindfulness training. De mindfulness brengt inzicht en wijsheid, de compassietraining brengt heartfulness. Bij deze bijeenkomsten leren we met vriendelijkheid en mildheid naar onszelf te kijken om zo tot meer acceptatie en verbinding te komen.

    Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Zuid-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Zuid-Holland.