meike

Meike van Tilburg

Caramba
Trainer/ coach
Jan Olphert Vaillantlaan 34
1086 ZA Amsterdam

Caramba
trainer/ coach
Wittevrouwen/ Centrum
3572 HC Utrecht

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
arbeid en gezondheid
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
onderwijs
chronische klachten
kinderen en jeugd
individuele trainingen
overige werkvelden
Contact
E-mail
Website

Mijn naam is Meike van Tilburg. Al ruim 10 jaar geef ik Mindfulness, Compassie en ACT trainingen. Daarnaast begeleid ik mensen individueel. Ervoor heb ik jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt als consultant. Tegenwoordig ben ik weer regelmatig terug in het bedrijfsleven als coach op gebeid van Persoonlijk Leiderschap. 

Locaties: Amsterdam & Utrecht en Alkmaar. Ieder jaar begeleid ik ook verschillende retraites in binnen en buitenland. (2-5 dagen)

Erkend Supervisor door VBMN en VVM. Info https://www.mindfulness-lessen.nl/supervisie 

′Mindfulness heeft mij persoonlijk veel gebracht. Ik ervaar meer verdieping en veerkracht in mijn leven. Doordat ik meer inzicht heb gekregen in mijn ′innerlijke landschap′ reageer vanuit mijn anker op uitdagingen in mijn leven. Jon Kabat-Zinn vergelijkt Mindfulness beoefening als het weven van een parachute. Zo ervaar ik dat ook. Dagelijks investeren in aandacht zorgt ervoor dat die parachute er is op de momenten dat jij die nodig hebt.′ 

www.mindfulness.lessen.nl 

 

Opleidingen:

 • Spaanse Taal en Letterkunde (UvA en Universidad de Oviedo, Spanje)

 • Bedrijfskunde, Universiteit Nyenrode (IDP)

 • ICM Trainersopleiding

 • Basis- en vervolgopleiding tot mindfulnesstrainer (MBCT/MBSR) bij SeeTrue Mindfulness

 • Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Gijs Jansen

 • Compassie-opleiding via See True, David Dewulf

 • Tweedaagse verdiepingsopleiding Dealing with Intensity, Trish Bartley

 • Mindfulkids opleiding bij CvM, George Langenberg en Rob Brandsma

 • Achtdaagse Vipassana retraite, Ank Schravendeel en Ria Kea 2015

 • Zesdaagse retraite, Franca Warmenhoven en Miles Kessler 2016

 • Opleiding Mindfulness in Communicatie, David Dewulf 

 • Driedaagse Supervisie opleiding, Alison Evans 

 • Vijfdaagse Metta Karuna retraite, Jotika Hermsen 2017

 • Vierdaagse Specialisatie Mindfulness en Kanker, Trish Bartley 2018

 • Insight Dialogue, Amsterdam 2021

 • Interpersonal Mindfulness Training, Lot Heijke 2022

Agenda

 • Mindfulnesstraining MBCT

  Amsterdam
  Start op: 10-02-2023

  Mindfulness Training

  In de huidige tijd met onzekerheid en veel impulsen van buitenaf, veranderende kaders, toont Mindfulness zijn waarde.

  Het trainen van de aandacht helpt om open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Het helemaal ′wakker zijn′ en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het hier-en-nu plaatsvindt.

  Mindfulness helpt om je niet te veel te laten meeslepen in je jachtig bestaan- te luisteren naar je hoofd en hart- je verstand wijs te gebruiken en je niet door je verstand te laten misbruiken- om efficiënt en eenvoudig om te gaan met lastige emoties- stapje voor stapje te accepteren wat niet te veranderen is- los te laten wat je achter je moeten laten.

  Derde Wittenburgerdwarsstraat 1E, Amsterdam Centrum/ Oost (vlakbij Scheepvaartmuseum, vanaf CS met lijn 26 in 5 minuten bereikbaar)

  Vrijdagochtenden 10.00-12.00 uur

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Retraite

  Munnekeburen
  Start op: 21-05-2023

  Vipassana Retraite (5 etmalen)

  Vipassana is de voorloper van mindfulness. De focus ligt op zelfobservatie. Door middel van oefeningen worden de kwaliteiten versterkt: vertrouwen, acceptatie, kalmte, concentratie, mildheid, mindfulness en wijsheid.

  Doordat we deze dagen in stilte doorbrengen, leer je te vertragen en goed naar jezelf te luisteren. Er ontstaat ruimte voor dat wat je nodig hebt.

  Aan het begin en aan het einde is er ruimte om uit te wisselen en vragen te stellen, ook is er iedere dag ′savonds een mogelijkheid om kort vragen te stellen aan de begeleider. Maar alles buiten deze sessies is in stilte.

  De eerste dag starten we met de instructie en verwelkoming. Daarna gaan we met de eerste meditatie de stilte in. We starten iedere dag om 7.00 uur en sluiten om 21.00 uur af.

  Deze retraite begeleid ik samen met Anurag ten Klooster. De retraite is goedgekeurd als onderdeel van (het)certificeringstraject VVM en VMBN

  Informatie en aanmelden: meike@caramba-online.nl

  www.mindfulness-lessen.nl/retraite

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Retraite

  Spanje
  Start op: 04-06-2023

  Berg Retraite: Klimmen en Bezinnen

  In de bergen van Asturië, Noord Spanje, ligt een plek waar we Mindfulness, Meditatie en lopen in de natuur combineren. Mediteren buiten, bij de bron van een rivier, tussen de bomen of juist in een open veld met. Los van dagelijkse agenda′s, zonder bereik van mobiele telefoon, omringd en gedragen door de kracht van de natuur. De natuur als weerspiegeling van wat in jou omgaat en van het leven. Het nodigt je uit om weer in contact te komen met jezelf. Letterlijk en figuurlijk stilstaan en je weg zoeken over de (berg)paden.

  De wandelingen zijn van verschillende niveaus en gaan over wandelpaden in het omringende bos en over bergpaden. Ieder maakt hierin de eigen keuze onder professionele begeleiding.

  Deelnemer: ′Een verrijkende ervaring op één van de mooiste plekkes van de wereld. Ik kan hem iedereen die op zoek is naar verstilling en persoonlijk groei aanraden′.

  Informatie: Meike: 06-34193150, Categorie 1 trainer met passie voor de natuur en begeleider van deze week.

  www.mindfulness-lessen.nl/retraite

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Retraite

  Spanje
  Start op: 05-11-2023

  Verdiepingsretraite voor Mindfulness trainers met Intervisie en Supervisie

  Speciaal voor Mindfulness trainers een week waarbij dagelijks ruimte is voor intervisie in kleine groepen waarbij je reflecteert op het trainerschap. Daarnaast zijn er twee supervisie momenten tijdens de week met Meike (erkend supervisor door VVM en VMBN) en kun je ervoor kiezen om dit uit te breiden met een supervisie gesprek voorafgaand en één na afloop van de retraite week.

  Verder is er in de week veel ruimte voor buiten zijn en wandelen door de prachtige omringende bossen en over bergpaden. En zijn er regelmatig momenten van stilte en geleide meditaties.​

  Op deze manier kun je gelijk PE punten verzamelen die nodig zijn voor (her-)certificering als trainer. Het is een week die ruimte geeft voor:

  - antwoorden op vragen als; waar sta ik nu & wat zijn mijn waarden?

  - processen van verdieping op persoonlijk en professioneel vlak

  - nieuwe inspiratie en focus.

  Informatie Meike: 06-34193150, Categorie 1 Mindfulness trainer met een passie voor de bergen van Noord Spanje en initiatiefnemer en begeleider van deze week.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Holland.