Patrick Smolders

B-Present.nl
mindfulnesstrainer en mindful coach
Nigerdreef 27
3564EA UTRECHT

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
arbeid en gezondheid
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
onderwijs
wetenschap
overheid
chronische klachten
kinderen en jeugd
individuele trainingen
Contact
030 - 275 07 05
E-mail
Website

(het faciliteren van) een houding van open aandacht en (zelf)compassie


Mindfulness is the biggest present


Mindfulness is het grootste cadeau. Daarvan ben ik als trainer slechts de facilitator. Het is een cadeau dat jij jezelf kunt geven, steeds weer in the present, in dit moment, in alle mogelijke dagelijkse (en minder alledaagse) situaties. 

MBSR staat voor Mindfulness-Based Stress Reduction. Het grootste deel van de stress, spanning, frustratie en ongemak dat de meesten van ons in hun leven ervaren, is in wezen eigen - onnodige maar onbewuste - creatie. Door mindfulness (open aandacht en zelfcompassie) krijg je zicht op de patronen die zich als het ware in je functioneren genesteld hebben. Met dat zicht-krijgen onstaat de ruimte voor verandering.

Natuurlijk zul je ook na een MBSR-training nog nu en dan verdriet ervaren - bijvoorbeeld bij het verlies van een dierbare. Wel gaan we ons anders - gemakkelijker - verhouden tot ongemak op ons pad. Veel van de dagelijkse stress, spanning, frustratie en ongemak in ons leven kan door mindfulness-beoefening sterk verminderen.

Die verandering gaat samen met het ervaren van meer gemak, congruentie, geluk, zinvolheid en gevoel van verbondenheid, in alle levensgebieden. De naam "B-Present.nl" koos ik omdat present zowel tegenwoordig (aanwezig) als ook cadeau betekent. En daarom: Mindfulness is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven.  

(Bijna) alles over B-Present.nl - en over mij als trainer en in de eerste plaats als mens - vind je op 

www.b-present.nl

 

~Patrick Smolders

 

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Utrecht.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Utrecht.