Pieter Arnou

Pieter Arnou Mindfulness
Mindfulnesstrainer, voormalig huisarts (n.p.)
Poststraat 7-A (ingang door de rode poort, geen postadres)
5038 DG Tilburg

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
psycho-sociale oncologie
chronische klachten
groepen met open inschrijving
Contact
0653731658
E-mail
Website

Mijn naam is Pieter Arnou. Ik werk sinds 2017 als mindfulness-trainer in Tilburg. Ik heb bijzondere aandacht en (ervarings)deskundigheid op het gebied van chronische ziekten en pijn en een gezonde leefwijze.

Het eerste deel van mijn loopbaan heb ik gewerkt als huisarts. Ondanks de prachtige kanten van dit beroep, werd ik mij ervan bewust dat ik tijdens mijn studie geneeskunde onvoldoende had geleerd over de wisselwerking tussen lichaam en geest en de invloed op het ontstaan, verwerken en herstellen van een ziekteproces. Na een ‘carrière-switch’ heb ik gewerkt in het bedrijfsleven als projectmanager en consultant op het vakgebied van ICT in de gezondheidzorg. Dit werk was dynamisch en spectaculair, maar ook stressvol. Een burn-out en de diagnose kanker waren voor mij duidelijke signalen om ‘het roer om te gooien’. Inmiddels was mindfulness op mijn pad gekomen. In 2014 heb ik in een patiëntengroep de MBSR-basistraining gevolgd in het Radboud Centrum voor Mindfulness in Nijmegen. Bij hetzelfde instituut heb ik de 1,5-jarige postacademische opleiding tot mindfulness-trainer gevolgd.

De cursisten waarderen mijn ervaringsdeskundigheid en uitstraling van vertrouwen, rust en vriendelijkheid. Alle bijeenkomsten momenteel plaats in groepsverband in de trainingsruimte.

Indien het Covid-19 beleid onverhoopt wordt aangescherpt vinden de bijeenkomsten online plaats als interactieve videoconferentie via het programma ′Zoom′.

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Brabant.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Brabant.