Sietske de Haan

Compassion in Business en Gezonde dokter
Mindfulnesstrainer en coach
Oosterduinen A 71
9331 WB Norg

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
psycho-sociale oncologie
chronische klachten
overheid
onderwijs
arbeid en gezondheid
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
individuele trainingen
Contact
06- 50511578
E-mail
Website

Vanaf 2005 geef ik met veel plezier mindfulnesstraining. Vanaf 2015 geef ik daarnaast vooral retraites in Nederland en Spanje. Nu met de coronacrisis alleen in Nederland.

Ik geef mindfulnesstraininge nu ook online, waarbij ik ook samenwerk met huisarts Margreet Teelken en we speciale leeftstijl en mindfulnesstrainingen geven

Verder geef ik geaccrediteerde bijscholingen en retraites aan artsen vanuit ons project Gezonde Dokter. (www.gezondedokter.nl)

Vanuit mijn passie voor communicatie en verbinding geef ik ook trainingen Interpersonal Mindfulness en Geweldloze communicatie en schrijf ik regelmatig blogs.

In november 2020 verscheen ons boek de kunst van mindful communicren.

 

Mijn missie is mensen te laten ervaren hoeveel energie, geluk en innerlijke rust het geeft om onvoorwaardelijke vriendschap met jezelf en het leven te sluiten. De bron daarvan is in iedereen aanwezig. 

Kijk voor informatie op: www.compassioninbusiness.com en www.gezondedokter.nl.

 

 

 

Agenda

 • ONLINE MBSR

  online
  Start op: 16-03-2021

  Ongeveer vier keer per jaar geef ik samen met huisarts Margreet Teelken de mindfulnesstraining inclusief een aanvuling over voeding, leefstijl, mindful eten.

  Populair bij mensen die zelf iets willen doen aan hun gezondheid en stressbestendigheid in deze coronatijd.

  Lees hier meer.

  Van harte welkom!

  Voorafgaand aan deelname is er altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  06 50511578

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Retraite

  Norg
  Start op: 20-03-2021

  Coronaproof in DrentheVersterk je persoonlijk leiderschap en innerlijke rust. 6 dagen stilte, mindfulness, compassie en coaching. Je verblijft allemaal in een eigen huis, in het bos waar ik zelf ook woon.Afhankelijk van de maatregelen volg je de meditaties via zoom of we komen live bij elkaar. Er wordt voor maaltijden gezorgd en je hebt live (wandel)coaching met mij.

  Dit programma is populair bij drukbezette professionals en geschikt voor jou als je minimaal een mindfulnesstraining gevolgd hebt of meditatie-ervaring.

  De 5 jaar voor de coronacrisis gaf ik dit programma elke maand in Spanje. Veel mensen kwamen er jaarlijks voor terug. Wil je meer weten?Voorafgaand aan deelname heb je altijd eerst een kennismakingsgesprek om te onderzoeken of de retraite geschikt is voor je.

  Lees hier meer. plan hier zelf je gesprek in mijn digitale agenda of bel voor een gesprek: 06 50511578

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Vervolgtraining

  Groningen en/of online
  Start op: 13-04-2021

  Jaartraining Veerkracht en vreugde

  Een jaar lang gaan we samen bezig met de beoefening van compassie, metta, (mede)vreugde en gelijkmoedigheid.De training is online en voor wie dat kan en als het kan wat corona betreft, ook in Groningen. Met maandelijkse bijeenkomsten, een mooie interactieve online omgeving waar je ook ervaringen met elkaar kunt uitwisselen en waar je allerlei inspiratie en oefeningen vindt. Verder krijg je het boek Awakening Joy en is er een stiltedag.

  Deze training is geschikt voor iedereen die een mindfulnessstraining gedaan heeft.

  Lees hier meer

  Voorafgaand aan de training kun je een kennismakingsgesprek met mij inplannen.Of gewoon even bellen: 06-50511578

  v

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Mindfulnesstraining MBSR

  online en later Norg en Groningen
  Start op: 27-05-2021

  Vier keer per jaar geef ik samen met huisarts Margreet Teelken een mindfulnesstraining in combinatie met leefstijl, waaronder voeding en mindful eten.

  Vooral in deze tijd met corona is een gezond lichaam extra belangrijk, een lichaam met een goede weerstand en zo weinig mogelijk ontstekingen en een stabiele bloedsuikerspiegel.

  Dit doet ook weer veel met je gemoedstoestand en emotionele balans.Daarnaast zit in deze training ook alles van de achtweekse training.

  Wil je weten of deze training geschikt is voor je?

  Kijk dan op de website en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan!

  Hartelijke groet,

  Sietske

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Retraite

  Bakkeveen
  Start op: 29-05-2021

  Mindful communiceren voor dokters

  • Wil je in je werk effectiever communiceren? Ook als het moeiijk of spannend is?
  • Wil je duidelijk kunnen maken wat er in je leeft, zonder dat de ander een verwijt hoort, of dat je zo abstract blijft dat de ander jou niet begrijpt?
  • Wil je aan de slag met situaties waarin de communicatie vastloopt misschien met collega’s of met patiënten?
  • Heb je al een mindfulnesstraining gevolgd of meditatie-ervaring en merk je dat mindful zijn in contact soms nog best lastig is?

  In deze retraite leer je effectiever communiceren, met als basis aandacht/mindfulness en compassie voor jezelf en de ander.

  In een kleine groep van maximaal 12 mensen is er veel persoonlijke aandacht. Deze retraite is populair onder artsen en andere zorgprofessionals en managers.In de individuele coachingsgesprekken, kun je aan de slag met een casus uit jouw werk. We zijn tussen de lesblokken in stilte. De methodes waar we mee werken deze dagen zijn Interpersonal mindfulness en Geweldloze Communicatie.

  Daarnaast zullen we ook onze individuele stiltemeditatie beoefenen.

  Lees hier meer.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website
 • Retraite

  Bakkeveen
  Start op: 12-08-2021

  (Zelf)compassieretraite voor artsen in het stille Friesland

  “Ik sta altijd aan .”“Ik ben vaak bang dat ik fouten maak.”“Ik heb geen kórt lontje, ik heb géén lontje.”“Ik ben nog niet bijgekomen van de eerste coronagolf en zie op tegen het de komende tijd.” Regelmatig hoor ik van de artsen in de trainingen dat ze altijd ‘aan’ staan en zichzelf te weinig rust en ontspanning gunnen.Anderen schrijven zichzelf verslavende medicijnen voor om te kunnen slapen, ontspannen en minder te piekeren. Ook zijn veel artsen bekend met de innerlijke criticus. Of hebben last van het het bedriegerssyndroom, ook wel bekend als het imposter-syndrome.

  Compassie en liefdevolle vriendelijkheid

  Hoe gaat jouw leven eruit zien als je met meer zorgzaamheid met jezelf om zou gaan? Als basis voor de zorg van anderen.Deze zomer gaan we op een mooie plek in Friesland, in Nieuw-Allardsoog opnieuw aan de slag met zelfzorg voor jou als dokter. Lees hier meer. of bel me voor meer informatie: 06 50511578

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Drenthe.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Drenthe.