Volker Hinten

Volker Hinten Mindfulness trainingen
Maatschappelijk werker
Esdoornlaan 16
1901SC Castricum

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
onderwijs
arbeid en gezondheid
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
GGZ
AGZ
overheid
chronische klachten
psycho-sociale oncologie
individuele trainingen
overige werkvelden
Contact
0251-673464/06-30003
E-mail
Website

Mijn naam is Volker Hinten. Ik ben van het jaar 1954. Ik werkte sinds 1980 tot augustus 2017 als hulpverlener (maatschappelijk werker) binnen de Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) de verslavingszorg en de dak en thuislozenzorg. Ik geef sinds 2007 mindfulness-trainingen. Op basis van open inschrijving maar ook aan medewerkers uit de GGZ, verslavingszorg en de brandweer van Amsterdam.  Ik ben IVM gecertificeerd mindfulness trainer en heb de modules compassietraining 1 en 2 afgerond.

Het is toch altijd weer een bijzondere ervaring dat deelnemers aan de mindfulness training blijk geven van de positieve en ontspannen werking van mindfulness. In ieder geval mensen die bereid zijn, en vooral ook de moed en het vertrouwen hebben, om onder ogen te zien wat er is. Een innerlijke tocht te maken, door aan deze vorm van zelfonderzoek te doen. Joseph Campbell noemde deze tocht ook wel - de reis van de held.-

Door de jaren heb ik als trainer veel mensen voorbij zien komen, kleurrijk, boos, verdrietig, opstandig, terneergeslagen. Ik had de eer hun vertrouwen te krijgen en te zien groeien door hun beoefening van mindfulness. Daardoor groei ook ik in dit bijzondere vak van mindfulness -trainer. De trainingen in Amsterdam en Castricum zijn voor iedereen en op basis van open inschrijving. Trainingenen aan bedrijven en instellingen kunnen op maat, naar behoefte, worden samengesteld.

Verder is er wekelijks, op zondagochtend, de mogelijkheid om deel te nemen aan mindfulness meditaties, afgewisseld met gesprekken over spiritualiteit, advaita en aanverwante stromingen. Toegangsprijs is 8 euro, deelname na opgave via de website.

Graag tot ziens!

Agenda

  • Mindfulnesstraining MBSR

    Castricum
    Start op: 02-04-2023

    April 2023 start er in Castricum weer de basistraining mindfulness, waarbij rekening is gehouden met de meivakantie. 8 Zondag -ochtenden waarin je kan leren om een meer observerende, milde innerlijke houding te ontwikkelen. Een observerende en milde houding naar jezelf, je omgeving, de wereld, de dagelijkse gang der dingen, lichaam, denken en voelen. Iets wat we in deze roerige tijden zo nodig hebben. Het opnieuw leren ervaren van wat innerlijke vrijheid nu echt betekend, waarin ruimte is voor wat zich aan ons voordoet zonder dat het ons naar de keel grijpt en ons handelen onwillekeurig bepaalt, op wat voor manier dan ook. De mogelijkheid om ons dagelijkse handelen te laten sturen door bewustzijn, door waardigheid, mildheid en compassie. Volker Hinten geeft sinds 2007 mindfulness trainingen in Castricum en omgeving. Hij is gecertificeerd trainer, VNMB cat.1 Zelf zegt hij dat het trainen in mindfulness, ook voor hem, bij iedere cursus weer nieuw en verassend is. Juist omdat het een soort van verfrissende en diepgaande concreetheid geeft bij de deelnemers, incluis hemzelf, steeds weer opnieuw.

    Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Holland.