Volker Hinten

Volker Hinten Mindfulness trainingen
Maatschappelijk werker
Esdoornlaan 16
1901SC Castricum

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
onderwijs
arbeid en gezondheid
bedrijfsleven
groepen met open inschrijving
GGZ
AGZ
overheid
chronische klachten
psycho-sociale oncologie
individuele trainingen
overige werkvelden
Contact
0251-673464/06-30003
E-mail
Website

Mijn naam is Volker Hinten.

Ik ben van het jaar 1954. Ik werkte sinds 1980 tot augustus 2017 als hulpverlener (maatschappelijk werker) binnen de Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) de verslavingszorg en de dak en thuislozenzorg. Ik geef sinds 2007 mindfulness-trainingen. Op basis van open inschrijving maar ook aan medewerkers uit de GGZ, verslavingszorg en de brandweer van Amsterdam.  Ik ben IVM gecertificeerd mindfulness trainer en heb de modules compassietraining 1 en 2 afgerond.

Het is toch altijd weer een bijzondere ervaring dat deelnemers aan de mindfulness training blijk geven van de positieve en ontspannen werking van mindfulness. Deelnemers met o.a. burn -out klachten, vaak verwezen door (bedrijf) -maatschappelijk werk, therapeut of huisarts, mensen met rouw om ziekte, een verloren relatie, een gehandicapt kind, een depressie enzovoorts. In ieder geval stuk voor stuk mensen die bereid zijn, en vooral ook de moed en het vertrouwen hebben, om onder ogen te zien wat er is. Een innerlijke tocht te maken, aan zelfonderzoek te doen met behulp van het gereedschap welke mindfulness hen aanreikt. Joseph Campbell noemde deze tocht ook wel �de reis van de held.�


Door de jaren heb ik als trainer veel mensen voorbij zien komen, kleurrijk, boos, verdrietig, opstandig, terneergeslagen. Ik had de eer hun vertrouwen te krijgen en te zien groeien door hun beoefening van mindfulness. Daardoor groei ook ik in dit bijzondere vak van mindfulness -trainer. De trainingen in Amsterdam en Castricum zijn voor iedereen en op basis van open inschrijving. Trainingenen aan bedrijven en instellingen kunnen op maat, naar behoefte, worden samengesteld.

Graag tot ziens!

 

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Noord-Holland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Noord-Holland.