.
– Wil je een activiteit aanmelden voor de kalender? Log dan in en ga in Mijn VMBN naar Nascholingsagenda.
– De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Satipatthana Sutta: wat de Boeddha zelf zei over het toepassen van mindfulness

10 mei @ 10:00 - 11 mei @ 17:00

€340

Mindfulness is gebaseerd op het boeddhisme. Sterker nog: de Boeddha noemde de beoefening van mindfulness ‘de meest directe weg naar bevrijding’.

Maar wat wat vertelde de Boeddha over de feitelijk over meditatie en beoefening? Over de technieken en de objecten om mee te oefenen? Over inzet en resultaten?

Hierover gaat de Satipatthana Sutta. De beoefening wordt ingedeeld in vier velden, of vier manieren om mindfulness te vestigen. Velden die in de teksten ieder ook weer tot in detail worden uitgewerkt.

We maken ervaringsgericht kennis met de vier manieren om mindfulness te vestigen: via lichaam, gevoelstoon, mind en dhamma’s.

We ontrafelen de teksten van toen, we volgen de oefeninstructies, en we onderzoeken met elkaar hoe deze tot ons spreken, ook in onze tijd.

Na deze workshop heb je een dieper inzicht bij wat de Boeddha zelf zei over de beoefening mindfulness, waarmee je je trainersvaardigheden verdiept. Daarnaast ontwikkel je een beter gevoel bij de wortels van mindfulness, waarmee je embodiment mag groeien.

Accreditatie voor het Mindfulness Register aangevraagd (Boeddhistische psychologie, 13 punten)

Gegevens

Begin:
10 mei @ 10:00
Einde:
11 mei @ 17:00
Kosten:
€340
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
https://demindfulnessacademie.nl/nascholing/

Organisatoren

Rob Brandsma
De Mindfulness Academie

Locatie

Amsterdam