16 maart, 2020

CORONAVIRUS, advies aan de leden

De door het kabinet bekend gemaakte maatregelen grijpen diep in op onze samenleving.

Hoofdregel is waar mogelijk sociale contacten te mijden. Meer in het bijzonder is besloten scholen, horeca en sport- en fitnessclubs te sluiten. Dit regeringsbeleid heeft ook gevolgen voor mindfulness trainingen, want bijeenkomsten met meerdere deelnemers zijn eveneens verboden.

Ons advies is dan ook om live trainingen tot die datum geen doorgang te laten vinden en uit te stellen naar een later tijdstip. Waar mogelijk kan een digitaal alternatief worden aangeboden, zoals het online geven van trainingen of bijvoorbeeld E- meditatie. In het ledengedeelte van de website is het nu ook mogelijk om aan te geven of een training online gegeven wordt.

Bewaking van de volksgezondheid moet nu de hoogste prioriteit zijn en daar kunnen en moeten wij als mindfulnesstrainers ook een bijdrage aan leveren. Het is nu nog niet goed voor te stellen welke impact de maatregelen zullen hebben op de verschillende sectoren in onze samenleving. Duidelijk is wel dat de gevolgen voor velen zwaar zullen zijn. Daarnaast ontstaan wellicht ook momenten van rust en reflectie op ons vaak jachtig leven.

Bij de invulling daarvan wensen we jullie sterkte en wijsheid.

VMBN bestuur