20 juli, 2021

MBI:TAC vernieuwd en opnieuw vertaald

Karin Rekvelt

Karin Rekvelt

Er is een nieuwe editie van ‘de MBI:TAC’ (Mindfulness-Based Interventions: Teaching Assessment Criteria). Op uitnodiging van auteur Rebecca Crane maakte Karin Rekvelt de Nederlandse vertaling, zoals ze eerder deed van de MBI:TAC editie 2018. We voelen ons vereerd dat we deze nieuwe vertaling hier mogen aankondigen.

Nieuw aan deze editie is de aandacht voor trauma-sensitiviteit van de trainer. Volgens Karin een waardevolle aanvulling: “Onder deelnemers aan mindfulnesstrainingen bevinden zich regelmatig mensen met trauma in hun leefgeschiedenis. Het kan zijn dat dit in de vorm van traumaverschijnselen manifest wordt tijdens de beoefening. Hoe houd je als trainer hier rekening mee? Ik vind het waardevol dat de MBI:TAC hier nu meer oog voor heeft, niet alleen door dit te benoemen maar ook door expliciet de oefeningen in hun opbouw hierop aan te mogen passen. Niet alleen de aanwezigheid van trauma, maar ook van diversiteit en cultuurinvloeden wordt meer benoemd. Een andere belangrijke aanvulling is de ontwikkeling van het assessment instrument naar een ontwikkelingsgericht leer-instrument”.

We voelen ons vereerd dat we de nieuwe vertaling hier mogen aankondigen. We hadden een uitgebreid interview met Karin Rekvelt over de inhoudelijke veranderingen in de MBI:TAC. Je vindt daar ook een link naar de complete vertaling en de samenvatting.