Lotte Janssen

MSc Psycholoog, PhD
6581 GS Malden

Lidmaatschap categorie: 1
Contact


Werkveld(en)
wetenschap, groepen met open inschrijving, GGZ, kinderen en jeugd

Specialisatie(s)
MBSR, MBCT

Domein(en)
arbeid en organisaties, gezondheidszorg

Na mijn studie psychologie heb ik een aantal jaar gewerkt als ontwikkelingspsycholoog binnen het speciaal onderwijs en een eerstelijns praktijk. Ik heb toen veel gewerkt met kinderen en jongeren met ADHD en merkte dat er nog weinig behandelmogelijkheden beschikbaar waren voor deze doelgroep, naast medicatie. Ik vind het belangrijk dat er meer onderzoek gedaan wordt naar de werkzaamheid van psychosociale interventies voor mensen met ADHD, omdat niet iedereen baat heeft bij medicatie of bereid is om medicatie te gebruiken. Vanuit mijn eigen ervaring met mindfulness vroeg ik mij af of MBSR/MBCT niet een waardevolle aanvulling zou kunnen vormen op het huidige behandelaanbod voor mensen met ADHD.

Van 2011-2013 heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer bij het Radboud Centrum voor Mindfulness gevolgd en sinds 2013 ben ik hier werkzaam als psycholoog en PhD student op het project ‘Aandacht voor ADHD’. Binnen dit project onderzoek ik de (kosten)effectiviteit van mindfulness (MBCT) voor volwassenen met ADHD. Aan dit onderzoek nemen drie poliklinieken voor gespecialiseerde zorg aan volwassenen met ADHD deel: het Radboudumc in Nijmegen, Reinier van Arkel Groep in Den Bosch en Dimence in Deventer. Hiernaast ben ik betrokken geweest bij het toepasbaar maken van het MBCT programma voor volwassenen met ADHD en heb ik een aantal mindfulnesstrainingen gegeven aan deze specifieke doelgroep.  

Tussen prikkel en reactie zit ruimte. In die ruimte ligt ons vermogen om te kiezen hoe we reageren. In onze reactie ligt onze groei en vrijheid – Viktor Frankl

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Gelderland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Gelderland.