Miep van der Drift

UMC St Radboud
Longarts
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
wetenschap
onderwijs
arbeid en gezondheid
AGZ
psycho-sociale oncologie
individuele trainingen
Contact
024-3610325
E-mail

Vanuit een verlangen naar persoonlijk inzicht, balans en wijsheid heb ik mij sinds 2007 verdiept in mindfulness en meditatie. Mindfulness verrijkt mijn leven met bewuste aandacht, inzicht en veerkracht. Het helpt mij om milder en compassievol in het leven te staan. Stilstaan bij. In plaats van verder hollen in het jachtige leven van onze Westerse samenleving. Niet alleen het doen en de prestatie tellen, maar ook de rust en ruimte: er simpelweg zijn.

Ook kan mindfulness behulpzaam zijn bij ervaringen die moeilijk of confronterend zijn. In mijn werk als longarts in het Radboudumc kom ik bij patienten met longkanker en chronische longaandoeningen vaak stress, somberheid, piekeren en angst tegen. Mindfulness kan een handvat bieden om zelf met deze klachten om te gaan.

Van 2011 tot 2013 heb ik aan het Radboud Centrum voor Mindfulness de opleiding tot mindfulness trainer gevolgd. Door de werkzaamheden van longarts en mindfulness trainer te combineren kan ik zowel met mijn hoofd als met mijn hart werken. Naast het geven van MBSR trainingen geef ik workshops en training in mindful leiderschap en mindful werken. Deze trainingen ondersteunen deelnemers in hun persoonlijke groei, te werken vanuit eigen kracht en in balans en energiek te blijven. De inzichten die ze opdoen in de training leidt tot bewuste keuzes, inspirerend en verbindend leiderschap en effectiever omgaan met (werk)druk en stress.

  * Als je gelukkig wilt zijn, is het voldoende te zijn * (Leo Tolstoj)

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Gelderland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Gelderland.