Monique Voorhaar

Praktijk Voorhaar
Gz-psycholoog en mindfulnesstrainer MBSR en MBCT
Onder de Linden 21-9
6822 KG Arnhem

Lidmaatschap categorie: 1
Contact
06-24602667
E-mail
Website


Werkveld(en)
AGZ, GGZ, groepen met open inschrijving, arbeid en gezondheid, chronische klachten, individuele trainingen

Specialisatie(s)
MBSR, MBCT

Domein(en)
gezondheidszorg

Na mijn afstuderen in 2007 ben ik begonnen met mijn werk als psycholoog binnen een groepspraktijk. In 2011 heb ik de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog afgerond. Sinds 2012 voer ik mijn eigen praktijk als Gz-psycholoog binnen de basis GGZ. Ik werk vanuit een holistische visie, waarbij ik gebruik maak van diverse behandelmethodes. Sinds 2020 heb ik mijn werk als Gz-psycholoog uitgebreid met het geven van mindfulnesstrainingen. Dit past bij mij; ik mediteer graag sinds 2001.

Ik geef binnen mijn praktijk de Mindfulness based stressreductietraining (MBSR) en de training Mindfulness based cognitieve therapie (MBCT). Beide trainingen ervaar ik als een waardevolle aanvulling op mijn behandelaanbod.

De MBSR is bestemd voor mensen met zeer uiteenlopende klachten. De training kan bijvoorbeeld zinvol zijn als u last heeft van spannings-gerelateerde klachten, lichamelijke klachten zoals pijn, slapeloosheid, angst, somberheid, negatief denken of piekeren. Maar het is ook een aanrader als u geen klachten heeft en u wilt investeren in de kwaliteit van aandacht in uw leven; als u bewuster wilt leven en meer wilt genieten in het moment.

In de MBCT worden meditatietechnieken gecombineerd met cognitieve therapie. Het is een effectieve behandeling bij mensen met terugkerende depressieve klachten, maar ook bij andere klachten waarbij hardnekkige gedachten en overtuigingen een grote rol spelen. Bijvoorbeeld bij pijn of angstklachten.

Agenda

 • Mindfulnesstraining MBCT

  Arnhem
  Start op: 01-03-2024

  Wat is MBCT In MBCT worden meditatietechnieken met cognitieve gedragstherapie (CGT) gecombineerd. Je leert meer over de samenhang tussen negatieve gedachten, gevoelens en lichamelijke symptomen die je ervaart. En je leert om hier met een accepterende, niet-oordelende houding aandacht aan te besteden. Dit kan helpen om je bewuster te worden van eventuele negatieve overtuigingen en niet-helpende reacties op je ervaringen. In tegenstelling tot CGT ligt het accent niet op het uitdagen of evalueren van deze gedachten, maar op observeren, accepteren en loslaten. De nadruk ligt op oefenen, niet op praten of nadenken over gedachten. MBCT is ervaringsgerichter dan CGT en kan een andere ingang bieden om te leren omgaan met negatieve gedachten. Het kan je helpen bij (steeds terugkerende) depressie, angst, negatieve gedachten en spanningsklachten.

  Data: vrijdag 1, 8, 15, 29 maart, 5, 12, 19, 26 april 2024

  Tijd: 14.00- 16.30 uur Oefendag: zaterdag 13 april, tijd 10.00-16.00 uur Locatie: Gezondheidscentrum Onder de Linden, groepsruimte 2.06

  Vooraf krijg je een kennismakingsgesprek, om te bespreken wat je wenst te bereiken en of de training daarvoor geschikt is. De oefendag is bedoeld om het geleerde te verdiepen.

  Informatie / aanmelden: E-mail Website

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Gelderland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Gelderland.