Monique Voorhaar

Praktijk Voorhaar
Gz-psycholoog en mindfulnesstrainer MBSR en MBCT
Onder de Linden 21-9
6822 KG Arnhem

Lidmaatschap categorie: 1
Werkveld(en)
chronische klachten
arbeid en gezondheid
groepen met open inschrijving
GGZ
AGZ
Contact
06-24602667
E-mail
Website

Na mijn afstuderen in 2007 ben ik begonnen met mijn werk als psycholoog binnen een groepspraktijk. In 2011 heb ik de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog afgerond. Sinds 2012 voer ik mijn eigen praktijk als Gz-psycholoog binnen de basis GGZ. Ik werk vanuit een holistische visie, waarbij ik gebruik maak van diverse behandelmethodes. Sinds 2020 heb ik mijn werk als Gz-psycholoog uitgebreid met het geven van mindfulnesstrainingen. Dit past bij mij; ik mediteer graag sinds 2001.

Ik geef binnen mijn praktijk de Mindfulness based stressreductietraining (MBSR) en de training Mindfulness based cognitieve therapie (MBCT). Beide trainingen ervaar ik als een waardevolle aanvulling op mijn behandelaanbod.

De MBSR is bestemd voor mensen met zeer uiteenlopende klachten. De training kan bijvoorbeeld zinvol zijn als u last heeft van spannings-gerelateerde klachten, lichamelijke klachten zoals pijn, slapeloosheid, angst, somberheid, negatief denken of piekeren. Maar het is ook een aanrader als u geen klachten heeft en u wilt investeren in de kwaliteit van aandacht in uw leven; als u bewuster wilt leven en meer wilt genieten in het moment.

In de MBCT worden meditatietechnieken gecombineerd met cognitieve therapie. Het is een effectieve behandeling bij mensen met terugkerende depressieve klachten, maar ook bij andere klachten waarbij hardnekkige gedachten en overtuigingen een grote rol spelen. Bijvoorbeeld bij pijn of angstklachten.

Zoek trainingen

Bekijk andere trainingen in Gelderland.

Zoek trainers

Bekijk andere trainers in Gelderland.