.
– Wil je een activiteit aanmelden voor de kalender? Log dan in en ga in Mijn VMBN naar Nascholingsagenda.
– De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

5-daagse retraite ‘De vier velden van mindfulness’

12 februari 2023 @ 16:00 - 17 februari 2023 @ 16:00

Het beoefenen van mindfulness heeft zijn wortels in de boeddhistische traditie. De leerrede waarin de Boeddha uitlegt wat de beoefening van mindfulness inhoudt, is de satipatthana sutta. Naar aanleiding van deze tekst oefenen we hoe we mindfulness kunnen cultiveren in meditatie, en ook hoe we het kunnen toepassen in ons dagelijks leven.

In deze retraite worden de vier velden van mindfulness (lichaam, gevoelens, geest, dhamma’s) uit deze sutta onderzocht. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de zogenaamde hindernissen, de obstakels die we tegenkomen in het oefenen, niet alleen op het kussen maar ook in het leven zelf. Tenslotte zal de begeleiding gericht zijn op het ontwikkelen van innerlijke vriendelijkheid, die juist kan helpen bij het oefenen, vooral ook op momenten dat we het lastig hebben.

Er worden twee 5-daagse retraites aangeboden die in verschillende combinaties worden begeleid door Anne SpeckensWibo KooleNicole Schoonbrood en Rob Brandsma. Zij zijn allen mindfulnesstrainer en hebben de Bodhi College Dharma Teacher Training voltooid.

  • Deze retraite van 12 – 18 februari wordt begeleid door Anne Speckens & Nicole Schoonbrood

Kosten: €450,- (begeleiding en administratieve kosten), plus eenpersoonskamer met volpension: €475,- (Franciscushuis) of €775,- (Samaya).

Gegevens

Begin:
12 februari 2023 @ 16:00
Einde:
17 februari 2023 @ 16:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://radboudcentrumvoormindfulness.nl/retraite-vier-velden-van-mindfulness/

Organisatoren

Radboudumc Centrum voor Mindfulness
Centrum voor Mindfulness

Locatie

Franciscushuis
Gravenallee 30
Denekamp, 7591 PE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0541 753 100
Site:
www.zustersvandenekamp.nl