.
– Wil je een activiteit aanmelden voor de kalender? Log dan in en ga in Mijn VMBN naar Nascholingsagenda.
– De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

5-daagse retraite ‘De vier velden van mindfulness’

5 augustus @ 16:00 - 10 augustus @ 16:00

Het beoefenen van mindfulness heeft zijn wortels in de boeddhistische traditie. De leerrede waarin de Boeddha uitlegt wat de beoefening van mindfulness inhoudt, is de satipatthana sutta. Naar aanleiding van deze tekst oefenen we hoe we mindfulness kunnen cultiveren in meditatie, en ook hoe we het kunnen toepassen in ons dagelijks leven.

In deze retraite worden de vier velden van mindfulness (lichaam, gevoelens, geest, dhamma’s) uit deze sutta onderzocht. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de zogenaamde hindernissen, de obstakels die we tegenkomen in het oefenen, niet alleen op het kussen maar ook in het leven zelf. Tenslotte zal de begeleiding gericht zijn op het ontwikkelen van innerlijke vriendelijkheid, die juist kan helpen bij het oefenen, vooral ook op momenten dat we het lastig hebben.

Er worden drie 5-daagse retraites aangeboden die in verschillende combinaties worden begeleid door Anne SpeckensWibo KooleNicole Schoonbrood en Rob Brandsma. Zij zijn allen mindfulnesstrainer en hebben de Bodhi College Dharma Teacher Training voltooid.

Kosten: €450,- (begeleiding en administratieve kosten), plus eenpersoonskamer met volpension: €475,- (Franciscushuis) of €775,- (Samaya).

Gegevens

Begin:
5 augustus @ 16:00
Einde:
10 augustus @ 16:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://centrumvoormindfulness.nl/mindfulness-retraites/de-vier-velden-van-mindfulness

Organisatoren

Centrum voor Mindfulness
Radboudumc Centrum voor Mindfulness

Locatie

Conferentiecentrum Samaya
Hollendewagenweg 20
Werkhoven, 3985 SG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0343 552 332
Site:
https://www.samaya.nl/