.
– Wil je een activiteit aanmelden voor de kalender? Log dan in en ga in Mijn VMBN naar Nascholingsagenda.
– De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Insight Dialogue verdiepingsdag met Bart van Melik

4 juli @ 10:00 - 17:00

€ 125

We worden met veel geconfronteerd: politieke verdeeldheid, groeiende sociale en economische ongelijkheid, natuurrampen & oorlogen. Hierover wordt veel gepraat; echter vaak vanuit gewoonte en meestal zonder mindfulness.

Insight Dialogue is specifiek ontwikkeld om te oefenen in dialoog te zijn met anderen met behulp van mindfulness. Het is een formele boeddhistische beoefening van meditatie, terwijl we spreken en luisteren.

Deze retraitedag is een uitnodiging om te oefenen met de praktische instructies van de Boeddha over verstandig spreken en wijze actie: kun je ervan afzien iets te zeggen dat niet nuttig is? Alleen spreken wat waar en nuttig is? En weten wanneer je moet spreken – zelfs als het onprettig is voor anderen? Verstandig spreken en wijze actie zijn onderdelen van het 8-voudige pad: 1. Juist inzicht  2. Juiste intentie  3. Juist spreken 4. Juist handelen 5. Juiste levensonderhoud 6. Juiste inspanning 7. Juiste opmerkzaamheid  8. Juiste concentratie

Ondersteund door praktische meditatie-instructies zullen we onderzoeken hoe we condities kunnen creëren om aandachtig te luisteren en de waarheid te spreken en hoe we tot wijze actie kunnen komen.

Gegevens

Datum:
4 juli
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€ 125
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.radboudumc.nl/expertisecentra/mindfulness/wat-we-doen/opleiding/verdiepingsdag-insight-dialogue

Organisator

Radboudumc Expertisecentrum voor Mindfulness
Telefoon
024 361 46 08
E-mail
mindfulness@radboudumc.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Radboudumc Expertisecentrum voor Mindfulness
Reinier Postlaan 4
Nijmegen, Gelderland 6525 GC Nederland
+ Google Maps
Telefoon
024 361 46 08
Bekijk de site van Locatie