.
De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Opleiding Trainer Mindfulness in Organisaties – editie 1 – 2017

18 april 2017 @ 10:00 - 17:30

Steeds meer organisaties vragen om mindfulnesstrainingen. Als onderdeel van vitaliteitsprogramma’s en duurzame inzetbaarheid bijvoorbeeld. Maar ook om tot meer werkplezier, betere prestaties en goed teamwerk te komen.

Mindfulness aanbieden in organisaties is een vak apart. Steeds meer trainers willen dat goed beheersen. Met deze opleiding leer je het specialisme om mindfulness naar organisaties te brengen.

Je krijgt kennis aangereikt over wat het voor mensen inhoudt om in een organisatie te werken en wat dat betekent voor mindfulnesstrainingen. Over hoe medewerkers met stress, bevlogenheid en presteren omgaan. Over de nieuwste inzichten uit organisatiekunde, psychologie, neurowetenschap en mindfulness.
Je leert de beste van de mindfulnessinterventies voor organisaties zelfstandig toe te passen. En we gaan uitgebreid in op het contracteren van een organisatie: hoe kom ik binnen, hoe geef ik de training en hoe zorg ik voor tevredenheid bij medewerkers én de organisatie.

Programma
Het programma stoelt op de gedachte dat je als mindfulnesstrainer in organisaties werkt op het snijvlak van drie gebieden: de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers, zijn of haar professie en de eisen die daaraan worden gesteld en de organisatie: teams, cultuur en veranderingen. Op elk gebied en snijvlak ervaren medewerkers of managers in een organisatie uitdagingen: mentale druk, elkaar begrijpen, aan eisen voldoen, samenwerken, je onmachtig voelen te voldoen aan wat er verwacht wordt, lastige collega’s, besluitvorming over hoofden heen, een harde organisatiecultuur, etc. Maar – gelukkig – ook: graag een bijdrage willen leveren, ergens voor gaan, met plezier werken en het gevoel onderdeel te zijn van een groter geheel.

De opleiding Trainer Mindfulness in Organisaties geeft je meer inzicht op die verschillende gebieden en hun snijvlakken. En leert je natuurlijk ook hoe je dat inzicht en de manieren om met uitdagingen om te gaan kunt ontwikkelen bij medewerkers, managers en hun organisaties.

Modules
De opleiding is opgebouwd uit drie delen: in de eerste module ligt de nadruk op je eigen inzicht in hoe organisaties werken en hoe je daarin kunt interveniëren met mindfulnesstraining. Dan volgt de tweede module, een praktijkgedeelte waarin je onder supervisie een training in een organisatie opzet en geeft en evalueert. Je ervaringen uit dat praktijkgedeelte gebruiken we in de derde module. Daarin staat centraal hoe jij als trainer medewerkers in organisatie kunt helpen hun inzicht te vergroten en toe te passen in hun dagelijkse werk en leiderschap. En hoe mindfulness organisaties kan helpen met plezier en voldoening te presteren.

De eerste en derde module bestaan uit een combinatie van korte theoretische inleidingen, oefeningen in het toepassen van mindfulnessinterventies en contractering van een organisatie, en van het uitwisselen van vragen en ervaringen met andere deelnemers. Voorafgaand aan de opleiding wordt je gevraagd een twee casussen te beschrijven en enige literatuur door te nemen.

Certificaat en leernetwerk
Bij voltooiing van de opleiding ontvang je het certificaat Trainer Mindfulness in Organisaties. Daarnaast wordt je lid van het Leernetwerk Trainers MiO, waar de alumni van de opleiding kennis en ervaring kunnen delen en dat jaarlijks bijscholingsdagen gaat organiseren.

Docententeam
Hoofddocent van de opleiding is Wibo Koole, mindfulnesstrainer en auteur van twee boeken over mindfulness in organisaties: Mindful Leiderschap voor effectieve teams en organisaties en Mindful Werken. In 8 stappen je werkdruk de baas. Hij wordt als co-docent bijgestaan door Kiki Vreeling, trainer mindfulness en persoonlijk leiderschap en onderzoek op dat gebied.

Daarnaast werkt een keur van specialisten mee aan deze opleiding, op diverse terreinen: Arnold Bakker (hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie), Marie-Claire Dassen (teams en groepsdynamiek in organisaties), Tim Gard (neurowetenschap en mindfulness). Kijk op hun profielen hieronder.

Voor wie
De opleiding is bedoeld voor trainers met een afgeronde trainersopleiding mindfulnesstrainer die trainingen in organisaties (bedrijven, overheden, maatschappelijk of not-for-profit) geven of willen geven en op zoek zijn naar de kennis en competenties die daarvoor nodig zijn.

Toelatingseisen:

  • HBO+ niveau of gelijkwaardig
  • Afgeronde trainersopleiding mindfulness of gelijkwaardig en zelf tenminste twee mindfulnesstrainingen MBSR hebben gegeven
  • Aantoonbare ervaring met het werken met mensen in een organisatiecontext
  • Een intakegesprek met de hoofddocent

Gegevens

Datum:
18 april 2017
Tijd:
10:00 - 17:30
Evenement Categorieën:
,
Website:
http://centrumvoormindfulness.nl/opleiding-mindfulnesstrainer/opleiding-trainer-mindfulness-in-organisaties

Organisator

Centrum voor Mindfulness
Telefoon:
020 - 320 67 11
Website:
www.centrumvoormindfulness.nl

Locatie

Centrum voor Mindfulness
Raadhuisstraat 15
Amsterdam, 1016 DB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 - 320 67 11
Website:
www.centrumvoormindfulness.nl