.
De door de VMBN geaccrediteerde opleidingen verzorgen ook aanvullende scholingsactiviteiten. Kijk voor het aanbod op de websites van deze opleidingen
.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Stiltedagen mindfulness

24 april 2017 @ 14:00 - 27 april 2017 @ 14:00

Retraite voor mensen met en na de diagnose kanker

Mindfulness helpt je om aanwezig zijn in het hier en nu met een niet oordelende en milde aandacht. Onderdeel van de training is een stiltebijeenkomst. Voor velen is dit een bijzondere en indringende ervaring. De stilte nodigt je uit om helemaal bij je zelf te zijn en daarmee ook door te dringen tot de kern van dat moment. Het geeft ons inzicht in wat ons van die kern weg haalt, wat ons vasthoudt en wat losgelaten mag worden. Regelmatig krijg ik, als trainer, de vraag of er niet ergens een plek is waar langer in stilte kan worden doorgebracht. Ik ben heel blij die plek gevonden te hebben op de Hof van Kairos.
In de retraite wordt gebruik gemaakt van aandachtsoefeningen. We laten ons op de aankomst dag langzaam in de stilte zakken. De tweede en derde dag geven we de ruimte aan de stilte en op de dag van vertrek komen we stapsgewijs weer uit de stilte en wisselen ervaringen uit aan elkaar.
De retraite begint op maandagmiddag 14.00 uur en eindigt op donderdag na de lunch.

The quieter you become, the more you can hear.
Ram Dass

Ervaringen met Mindfulness en deze dagen:

  • Er gebeuren prachtige dingen hier. Om te zien en voelen hoe kwetsbaar mooi en krachtig mensen zijn, heb ik ruimte in mijn geest nodig. Dat heb ik hier gekregen.
  • We zijn stil geweest met elkaar, hebben uitgewisseld, gelachen en gehuild met elkaar.
  • Bij alle moeilijkheden die er zijn, ligt de oplossing in jezelf. Om dat in te zien en te voelen is het beoefenen van mindfulness een verademing.

Begeleiding
Deze dagen worden begeleid door Maria van Balen.
Maria werkt al meer dan 20 jaar in de gezondheidszorg in diverse leidinggevende functies en is daarnaast opgeleid als Gestalttherapeut en Mindfulnesstrainer. Ze heeft een bijzondere belangstelling voor het begeleiden van mensen met een levensbedreigende ziekte en het omgaan met verlies. Ze geeft mindfulnesstrainingen in het Ingeborg Douwes Centrum, het Adamas Inloop Centrum en in het Mindfulness Centrum Kennemerland.

Bij ziekte maar ook in andere situaties worden we geconfronteerd met kwetsbaarheid. Als het ons lukt te accepteren dat we kwetsbaar zijn, opent het ons hart, maakt het ons milder en zorgt ervoor dat we echt en diepgaand contact kunnen maken met onszelf en de ander. Vreemd genoeg maakt dat ons juist krachtig. Dat is Leven.

Gegevens

Begin:
24 april 2017 @ 14:00
Einde:
27 april 2017 @ 14:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
http://www.hofvankairos.nl/stiltedagen-mindfulness-april-2017.html